HT swirl

Heeltherapie praktijk voor natuurgeneeskunde

Door José Canjels

jose

Heeltherapie staat voor "helen, weer heel maken", genezen op een natuurlijke manier, maar ook voor "geheel", jezelf weer tot een geheel brengen, jezelf in balans brengen.Mijn visie hierbij is holistisch, en dat wil zeggen dat ik u als mens ook wil zien als het totaal van lichaam en geest.

Niet alleen uw lichaam en uw klacht zijn daarbij van belang, maar ook uw geestelijke
gesteldheid spelen een grote rol in dit geheel. Hoe kunt u fit blijven als u verdrietig bent...

In mijn praktijk werk ik vooral volgens "de 5 natuurgerichte principes".
Een uitdrukking die bovenstaande visie ook in zich draagt.

De 5 natuurgericht principes waarmee gewerkt wordt:

  1. Energie, de basis van alles. Is er geen energie, dan is er geen leven meer mogelijk. Bent u ziek, dan is uw energiehuishouding uit balans.

  2. Om deze energie weer in balans te brengen werk ik met prikkeloverdracht. In een massage wordt op bepaalde punten gewerkt om energie beter te doen stromen en zo de energie weer in balans te krijgen

  3. Drainage, uw lichaam vrijmaken van ballast, van afvalstoffen. Ook dit wordt gestimuleerd door middel van diverse vormen van massage.

  4. Voeding is zeer essentieel in uw zoektocht naar balans. Door middel van de juiste voeding kan het zelfgenezende vermogen van uw lichaam aanzetten tot herstel. Daarnaast kunnen de Schüssler celzouten tekorten aan mineralen aanvullen. Tekorten die ontstaan doordat we ouder worden, maar ook door ziektes.

  5. Naast de zorg voor uw lichaam is er ook nog de zorg voor uw geestelijke gesteldheid. Bewustwording speelt hierin een grote rol. Samen gaan we op zoek naar de basis van uw klachten. Dit kan door middel van oefeningen, het werken met dromen, Bloesemremedies kunnen ondersteunend werken in dit traject.

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik aangesloten bij de FAGT beroepsvereniging (Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten). Sessies kunnen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding bij je aanvullende verzekering alternatieve zorg. Laat je informeren bij je zorgverzekeraar of raadpleeg je zorgpolis.

Ook kun je via deze link voor een overzicht van mogelijke vergoeding bekijken op de FAGT website.

Mobieltje naast je bed: doe maar niet

Herken je het? 's Avonds in bed nog even een berichtje sturen en dan je mobieltje op het nachtkastje leggen? Het blijkt ontzettend slecht voor je gezondheid!

Lees meer...

Een oplossing voor je hooikoorts met celzouten

Heb je ook weer last van je hooikoorts?
Wij hebben een prachtige, natuurlijke oplossing!

Lees meer...