Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Herfstmailing 2010 

 

 

 

 

 

 

Ontspannende lichaamsmassage
LOST, persoonlijke hulp bij rouwverwerking
Meditatielessen starten weer
Prijsverhoging 2011
Herfst en het element Metaal
   

 

Ontspannende lichaamsmassage

Ontspannende lichaamsmassage De herfst is al weer begonnen. een periode waarin veel mensen geplaagd worden door griep en verkoudheid. Fysieke weerstand is in deze tijd van wezenlijk belang.
Drukte in werk en dagelijkse bezigheden beperken vaak de ruimte voor jezelf. De ruimte die je hard nodig hebt om gezond te blijven. Heeltherapie kan daarbij ondersteunend werken in de vorm van een ontspannende lichaamsmassage. Gun jezelf dat mooie moment van rust, of geef een vriend of vriendin een cadeaubon van Heeltherapie, dan kunnen ook zij kennis maken met deze manier van ontspannen.
Bel voor het maken van een afspraak : 06-41 22 60 61
 

LOST, persoonlijke hulp bij rouwverwerking

LOST Heeltherapie maakt sinds kort deel uit van een nieuw initiatief rondom het thema rouwverwerking. De initiatiefgroep bestaat uit een select aantal hulpverleners die zich intensief bezig houden met persoonlijke hulp in tijden van rouw en verdriet.
Het verlies van een dierbare door overlijden of echtscheiding en tal van andere mogelijke situaties kan mensen in een situatie brengen waarin ze geen raad weten met emoties zoals verdriet, angst, boosheid en stress. Het team van LOST biedt op velerlei terrein steun. Heb je behoefte aan een luisterend oor, hulp op psychisch of fysiek terrein, of wil je enkel even tot bezinning komen, neem dan contact op met Lost, te bereiken via tel. nummer 06-26 51 05 03
De vormen van ondersteuning die we gezamenlijk te bieden hebben worden gepresenteerd in een open dag op 17 oktober in restaurant Boszicht in Maasbree. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en je kunt zo maar even binnen lopen om te kijken wat we allemaal te bieden hebben.
Het Dagblad de Limburger van 23 september besteedde al aandacht aan dit bijzondere initiatief.

 

Meditatielessen starten weer

Meditatielessen Ook dit najaar gaat Heeltherapie weer van start met een achttal meditatielessen. Op eenvoudige manier gaan we bekijken hoe dagelijkse praktische oefeningen ons kunnen helpen naar meer innerlijke vrede, begrip, tolerantie en mededogen.
We kunnen vaak het slachtoffer worden van onze eigen gedachten - verlamd door spijt over het verleden en angst voor de toekomst. Door meditatie oefeningen gaan we inzicht zoeken in onszelf.
Daarnaast worden er andere werkvormen ingezet, zoals: ademwerk, kaarttrekking en coaching.
Het werkt inspirerend om ervaringen na afloop te delen. Je wordt uitgenodigd om naar jezelf te kijken, waardoor inzicht ontstaat. We doen dit tijdens 8 avond- of ochtend sessies.
Tijdstip ochtendmeditatie:
van 9.30 tot 11.30 uur
Avondmeditatie:
van 20.00 uur tot 22.00 uur

Prijs € 11,00 per les
Data:
2010: 12 en 26 oktober, 9 - 23 en 30 november en 14 december
2011: 4 jan en 18 jan.

"Je dient elke dag een halfuur te mediteren.
Behalve als je het heel druk hebt; dan een uur."


Prijsverhoging 2011

Prijsverhoging 2011 Per 1 januari 2011 zal het tarief bij Heeltherapie verhoogd worden naar €55,00 per uur, inclusief BTW.
Middels deze verhoging wil ik geleidelijk groeien naar, en aansluiten bij de norm die door de beroepsvereniging BATC gehanteerd wordt voor therapeutische zorg in Nederland.

 

Herfst en het element Metaal

Herfst en het element Metaal In de herfst, als de bladeren beginnen te vallen stopt de groei en gaat de natuur in rust. Ook wij mensen zouden er goed aan doen om ons in de herfst wat meer naar binnen te richten.
Als je de natuur bekijkt weet je het eigenlijk al. Het wordt kouder, vroeg donker en veel dieren zorgen in deze tijd voor hun wintervoorraad. De eekhoorn in mijn tuin is druk in de weer om alle noten, eikeltjes en hazelnoten te verbergen voor slechte tijden.
Bij het Metaal element horen de organen longen en darmen. Samen zorgen zij voor onze energie, de longen verzorgen onze ademhaling en de darmen zorgen voor onze vertering.

Ze staan met elkaar in verbinding en wij moeten er voor zorgen dat ze zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. Maak regelmatig een frisse wandeling en ben bewust bezig met je ademhaling.
Bij het metaalelement hoort als emotie: VERDRIET.
In de natuurlijke cyclus belichaamt de herfst de fase van verval waarin men van nature al meer verdriet kan voelen. Daarom ook is het van belang in deze periode extra goed voor jezelf te zorgen, natuurlijk voor je lichaam door middel van goede voeding, maar in deze tijd is het vooral ook van belang dat je bepaalde emoties niet opslaat.
Oefen jezelf in het loslaten van emoties, praat met iemand die je kunt vertrouwen en uit je verdriet, boosheid, onrust of angst. Je zult zien dat het een goed gevoel geeft.
Ook mediteren is een oefening om te kijken naar je eigen emoties. Kom en maak er kennis mee en maak het een onderdeel van je dagelijkse bezigheden. Je zult er sterker van worden.
Voor meer informatie hieromtrent, bel vrijblijvend, tel. 06-41 22 60 61.


 

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier en verstuur de mail.