Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Voorjaarsmailing 2010 

 

 

 

 

 

 

Hout, het element van de Lente
Schüssler celzouten bij Heeltherapie
Onder de loep: Bloesem Remedie Sneeuwklokje
De bittere waarheid over kunstmatige zoetstoffen
   

 

Hout, het element van de Lente

PaardebloemenDe Lente behoort volgens de Chinese Geneeskunst bij het element HOUT. Hout is een van de vijf elementen van waaruit de Chinese Geneeskunst het leven benadert.
De Lever hoort bij dit element van Hout en is in onze huidige Westerse maatschappij een orgaan dat vaak te veel onder druk staat. Te veel vet, chemicaliën, onnatuurlijk voedsel verstoren het functioneren van de lever. Ook stress betekent een aanslag op onze lever. Als de lever in balans is, zo zegt de Chinese Geneeskunst, dan is er geen stress of spanning. De lever reinigt het bloed. Onzuiver bloed kan allerlei klachten veroorzaken, van huidklachten, vermoeidheidsverschijnselen (denk maar aan de voorjaarsmoeheid), oogklachten, nekklachten, spierpijnen. Met hulp van de juiste voeding kunnen we ons lichaam helpen bij de grote schoonmaak in ons lichaam. De natuur reikt het ons aan in de lente, we hoeven maar te kijken wat ze te bieden heeft.
Paardebloemblad en brandnetelblad zijn beide goede reinigers. Pluk eens een blad van de paardebloem en snipper dit door je sla. Het laat je cholesterolgehalte dalen en geeft je het gevoel dat alles weer beter gaat stromen in je lichaam, maar ook in je leven....lever !

Voorjaars-reinigingssoep
Pluk jonge brandneteltoppen (trek hiervoor wel tuinhandschoenen aan!). Afwassen, fijnsnijden en smoren in wat olijfolie, eventueel samen met wat knoflook en ui. Water erbij en wat zout en je hebt snel een heerlijke, reinigende soep. Voeg verder toe wat je zelf lekker vind, dat kunnen kruiden zijn, maar ook een aardappel in blokjes gesneden geeft al weer een extra dimensie aan je soep. Laat je creativiteit de vrije loop. Brandnetel prikkelt je huid, maar op het moment dat het in je soep koopt verdwijnt deze prikkeling.

 

Schüssler celzouten bij Heeltherapie

zoutenJe kunt bij Heeltherapie nu ook terecht voor een consult met Schüssler celzouten, inclusief gezichtsdiagnose.
Dokter Schüssler was een homeopatisch arts uit Oostenrijk en leefde in de 19e eeuw. Hij ontdekte, dat de as van de mens in de basis uit 12 soorten “zouten” of mineralen bestaat. Als een van deze 12 mineralen ontbreekt leidt dat tot bepaalde klachten die zich vervolgens weerspiegelen in het gelaat. De celzouten waarmee Heeltherapie werkt bevatten deze mineralen in een bepaalde verdunning waardoor ze direct door de cellen kunnen worden opgenomen. Omdat het een lichaamseigen mineraal is ontstaan er geen klachten bij gebruik van Schüssler celzouten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Heeltherapie.

 

Onder de loep: Bloesem Remedie Sneeuwklokje

SneeuwklokjeSNEEUWKLOKJE - Snowdrop - Galanthus nivalis
Ijs en sneeuw zijn langzaam weggesmolten en de sneeuwklokjes duwen hun kopjes dapper naar buiten. Een van de eerste lente tekenen, deze mooie, tere bloemetjes.

In haar werking gaat het over oude, diepe pijn en oude trauma’s die vaak al lang vastzitten. Speciaal wanneer deze zijn ontstaan door het inleveren van je eigen hart en je niet achter jezelf en je gevoel bent gaan staan. Wanneer je alles gedaan hebt voor de ander en je jezelf bent vergeten. Alles doen wat de ander zegt, terwijl je weet dat het anders moet. Je eigen schoonheid en belangrijkheid weer terug vinden, daar helpt Sneeuwklokje bij. Sneeuwklokje laat tranen stromen (het ijs wordt zacht) en als de tranen verdrogen kan er na de lange winter nieuwe blijde energie bij je binnen stromen en kan het lente worden.
Vanaf nu kun je op de site ook terecht voor informatie over de andere bloesems waarmee gewerkt wordt door Heeltherapie.

 

De bittere waarheid over kunstmatige zoetstoffen

aspartaamModerne voedingsproducten zitten vol met diverse additieven (toevoegingen), waarvan de meeste onschuldig zijn, maar enkele daarentegen vrij gevaarlijk.
Vooral nu 'light' in is, zie je het additief 'aspartaam' (E-nummer 951) veel voorkomen. Deze suikervervanger veroorzaakt verontrustende symptomen van geheugenverlies tot hersentumoren; het is één van de meest gevaarlijke stoffen die ooit aan voeding is toegevoegd.
In mijn herfst nieuwsbrief vertelde ik U al over “het zwarte boekje”, een boekje met tal van informatie over E nummers, de toevoegingen aan ons voedsel. Heeft U bepaalde klachten op bepaalde momenten, let dan eens op wat u gegeten heeft, en kijk eens wat vaker op de verpakkingen van producten die U koopt...... ik schrik er van hoe moeilijk het is om nog producten te kopen waar al deze stoffen niet in zitten.
Lees verder op mijn website.

 

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier en verstuur de mail.