Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Voorjaarsmailing 2011 

 

 

 

 

 

 

HOUT, het element van de lente
Bloesemremedies uit de zee: "Pacific Essences"
Nader bekeken: Schüsslerzout nr 10
Krachtvoer: voeding zo goed als een geneesmiddel
De ernstige gevolgen van inentingen
   

 

HOUT, het element van de lente

element hout In een van mijn eerdere nieuwsbrieven vertelde ik over de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. In deze nieuwsbrief iets meer over het element HOUT.
Met hout begint de cyclus van de elementen, het staat voor geboorte, een nieuw begin, een nieuwe lente begint.
In de lente beginnen de bomen wakker te worden uit hun winterslaap, er komt beweging in de natuur, maar ook bij ons mensen komt beweging.
Gezien vanuit de Chinese Geneeskunst is de LEVER een zeer belangrijk orgaan. Een gevoel van slapte, gebrekkige stress tolerantie en snelle lichamelijke uitputting zijn altijd tekenen van een zwakke lever energie.
Als de energiestroom in de galblaasmeridiaan is verstoord, dan uit zich dat in heup- en bekkenklachten: ischiaspijn spit, chronische spanning in rugspieren worden door bepaalde stagnatie in galblaas meridiaan veroorzaakt. Kenmerkend zijn ook migraine en rechtszijdige drukpijn in het hoofd. Acupressuur- en meridiaan massage kan hier hulp bieden.

 

Bloesemremedies uit de zee: "Pacific Essences"

Zee remedie Remedies uit de oceaan zijn ons 'geschenk van de zee' - de Stille Oceaan. De remedies worden bereid uit planten en zeedieren die groeien of leven aan de bij eb droogvallende kuststrook en worden gemaakt op de plek waar ze gevonden worden.
Archetypisch gezien is water het symbool van het 'onbewuste', het nog niet in kaart gebrachte gebied van ons wezen. Door aandacht te schenken aan dit onbewuste of ook wel onderbewustzijn genoemd, kunnen we onszelf tot meer innerlijk evenwicht brengen. Remedies uit de zee ondersteunen ons met heel hun kracht bij deze ontdekkingsreis naar ons  diepe innerlijk. Ze bevorderen veranderingen in ons bewustzijn en brengen innerlijk evenwicht en innerlijke vrede.
Deze lente iets meer informatie over een van de reinigende remedies uit deze set:
SEA LETTUCE (zeesla) Ulva lactuca

Deze zeeremedie helpt je om ook naar je schaduw kanten te kijken en ze te omarmen.
Op lichamelijk gebied zorgt het voor verspreiding en verwijdering van vergiften. Een mooi begin van de lente, ter ondersteuning van een reiniging. Het werkt op de meridianen van de dunne darm en maag.


Nader bekeken: Schüsslerzout nr 10

Schussler zout Uitgelicht: Schüsslerzout nummer 10, gericht op het element HOUT en op galblaas en leverklachten
Een van de 12 basis celzouten van Dr. Schüssler is sterk gericht op het hout element, daarom hierover iets meer
.
Natrium sulfuricum (10)
Karakter: wanneer je de neiging hebt om je gevoelens weg te drukken en je sterke emoties zoals kwaadheid, ergernis en agressie niet laat zien, geeft dit mineraal een gezonde sterkte om de uitdagingen van het leven aan te kunnen. Laten stromen of het leven controleren? Wanneer er een passieve houding ten opzichte van het leven is ontstaan, "laat mij met rust" en je terug willen trekken uit de hardheid van de maatschappij.

Wil je weten hoe het met jouw mineralen balans is, vraag een gezichtsdiagnose aan bij Heeltherapie.
Meer informatie op mijn site: www.heeltherapie.nl. Voor nog meer informatie over Schüssler celzouten kun je terecht op www.celzouten.nl.


Krachtvoer: voeding zo goed als een geneesmiddel

Krachtvoer Inmiddels bestaat er genoeg bewijs om categorisch te stellen dat het gebruikelijke Westerse voedingspatroon met veel bewerkte voedingsmiddelen, cafeïne en frisdrank een van de belangrijkste oorzaken is van chronische ziekten. Onderzoekers ontdekken steeds meer over de zogeheten „power foods”, voedingsmiddelen die niet alleen ziekten kunnen voorkomen, maar ze zelfs effectief kunnen bestrijden als geneesmiddelen.
Enkele voorbeelden:
HAVERMOUT: werkt preventief tegen vaatziekten, bestrijdt chronische ontstekingen  die kunnen leiden tot aderverkalking.
TOMATEN: verminderen het risico op hart- en vaatziekten, voor mannen vooral het risico op prostaat kanker.
OLIJFOLIE: een goede manier om Alzheimer op afstand te houden
WALNOTEN en walnoot olie: verlaagt de bloeddruk en werkt cholesterol verlagend.
VIS: enkele malen per week vette vis eten vermindert het risico van een hartaanval.
AMANDELEN: de gezondste snack, werkt cholesterol verlagend
BOSBESSEN: bij maagklachten
Deze informatie vindt je terug in het blad „medisch dossier” van maart 2011.
Om het hele artikel te lezen kijk je op www.medischdossier.org.

De ernstige gevolgen van inentingen

Narcolepsie Het programma "een vandaag" van 15 februari liet zien wat de ernstige gevolgen kunnen zijn van inentingen. Weten wij alles wel, kennen wij de voordelen en de nadelen van inentingen, krijgen we wel voldoende, en de juiste voorlichting?
In dit programma zie je dat een kind een dag na de inenting met het griepvaccin de slaapziekte Narcolepsie en Cattoplexie krijgt.  
Bij Narcolepsie, in de volksmond ook wel slaapziekte genoemd kun je overdag zomaar in slaap vallen en bij Cattoplexie kan het zijn dat je plotseling slappe spieren krijgt en door je enkels zakt.

In Finland hebben vorig jaar 62 kinderen Narcolepsie gekregen na een inenting  voor griep. Hier heeft men inmiddels het verband gelegd tussen vaccinatie en Narcolepsie
Ook in Nederland is nu een onderzoek opgestart naar de relatie tussen inentingen en Narcolepsie.
De Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken (KVKP) waarschuwt er al jaren voor om voorzichtiger om te gaan met vaccinaties, niet alleen bij volwassenen, maar vooral ook bij baby’s die nog geen immuunsysteem hebben opgebouwd.
Wil je meer over dit onderwerp vinden, dan kun je terecht op de site van de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken.
zie: www.nvkp.nl
andere artikelen die je op deze site kunt vinden:

  • Onderzoek naar toename kankergevallen door uitroeien infectieziektes met koorts.
  • Onderzoek: uitroeien kinderziekten zorgt voor stijging van astma , allergie, auto immuunziekten en leukemie.
  • Het verband tussen autisme, ADHD en het verband met vaccinaties.

Lees meer over vaccinatie en de gevolgen op de site van NVKP : www.nvkp.nl. 

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier en verstuur de mail.