Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier
Voorjaar, de periode van reiniging:
Reinigende brandnetel
Massage als voorjaarsreiniging
Reinigend voor je geest: bloesemremedie Stinkende Gouwe
Schüssler celzout nr. 10
Speciale behandeling is de DORN Methode
   
Voorjaar, de periode van reiniging:

De lente is volop aangebroken. Het ontluikende groen geeft prachtige beelden, de vogels broeden en wij mensen verheugen ons erop de deuren van onze huizen te openen om de frisse lentelucht binnen te laten stromen. Mijn moeder deed in de lente de grote voorjaarsschoonmaak in huis, maar daarnaast wordt de lente ook wel gezien als de periode van reiniging van ons lichaam. In de winter hebben we over het algemeen vetter gegeten, meer stil gezeten, maar door een extra reiniging kunnen we er voor zorgen dat we ons daarna een stuk fitter voelen. Op welke manieren kun je reinigen?

  • Reinigende brandnetel
  • Massage als voorjaarsreiniging
  • Reinigend voor je geest: bloesemremedie Stinkende Gouwe
  • Schüssler celzout nr. 10
  • Speciale behandeling is de DORN Methode

Reinigende brandnetel

brandnetelBrandnetels zijn reinigend en voedzaam, verzamel de toppen van de brandnetels als ze nog jong zijn. Doe dit vooral met handschoenen aan, want zolang ze niet gekookt worden prikken ze. Brandnetel werkt goed bij bloedarmoede omdat het ijzer uit de brandnetel goed opgenomen kan worden door het lichaam. Brandnetel verwijdert urinezuur uit het lichaam en dat is haar reinigende kracht, hiermee verlichten ze jicht en artritis, reuma en eczeem, maar kunnen ook goed gebruikt als kuurtje in de lente voor algehele reiniging. Knip de jonge toppen van de brandnetel, zet er thee van of snipper ze in bouillon, even mee koken en de prik is er van af. Je kunt ze ook klaarmaken als spinazie.

Massage als voorjaarsreiniging

massageOns lichaam is ons persoonlijke huis, en ook dat horen we schoon te houden en met zorg te behandelen. We vinden het meestal zo gewoon dat alles goed functioneert en we alles kunnen doen wat we graag willen. Zo gewoon is dat niet, en dat merken we pas als er klachten komen. Regelmatige lichaamsmassage helpt ons om ons persoonlijke huis, ons lichaam schoon te houden en te reinigen. De massage stimuleert de bloedsomloop, maakt afvalstoffen los en zorgt ervoor dat deze verwijderd worden. Daarom ook is het goed om na een behandeling goed water te drinken, afvalstoffen worden dan direct uit het lichaam verwijderd. Daarnaast is het ontspannende effect van een massage van groot belang. Ook ontspanning zorgt voor een goede bloedsomloop en voor een goed functioneren van alle organen. Stress werkt slopend, geeft vermoeidheidsklachten en is op den duur ziekmakend.Reinigend voor je geest: bloesemremedie Stinkende Gouwe

Stinkende GouweZe integreert linker en hersenhelft en verbindt op deze manier gevoel met verstand, het vrouwelijke en het mannelijke deel in je. Stinkende Gouwe is sterkt aardend en heeft daarom een sterk reinigende werking op het emotionele vlak. Het helpt je om oude giffen en emotionele woekeringen los te laten. Ze verbetert je relaties, vooral wanneer er in een relatie sprake is van veel irritatie en boosheid. Ze reinigt je gevoel en helpt je op deze manier om weer zuiver te worden. Oude ballast die je ziek kan maken los laten, jezelf accepteren en vertrouwen hebben in jezelf. Gevoelens van minderwaardigheid kunnen op deze manier verdwijnen. Op lichamelijk vlak kunnen ze zelfs helpen om wratten te laten verdwijnen.


Schüssler celzout nr. 10: Natrium sulfuricum

lever Celzouten zijn lichaamseigen mineralen die we allemaal in ons lichaam hebben, maar op den duur kunnen er tekorten ontstaan die mogelijkerwijs leiden tot klachten. Het celzout nr. 10 zorgt ervoor dat giffen uitgescheiden kunnen worden uit het lichaam. De lever is een belangrijk orgaan als het gaat om reiniging en de nr. 10 ondersteunt de werking van de lever en van de galblaas. Een tekort aan dit zout kan leiden tot verslakking in het bindweefsel en zo leiden tot opgezwollen voeten, onderbenen en handen. Andere klachten bij een tekort aan dit celzout: winderigheid, opgezwollen ogen, gezwollen traanzakken, pijnlijke gewrichten, jeukend en/of bijtend eczeem. Hiervoor kan de cremegel nr. 10 gebruikt worden om de huid in te smeren.

Speciale behandeling is de DORN Methode

DORNDe DORN methode is een zachte manier om kleine beenlengte verschillen te corrigeren, ruggenwervels te corrigeren en ook je kaken weer recht op elkaar te zetten. Corrigeren "in de beweging" is wat er gedaan wordt. Het is een actieve behandeling, waarbij je als cliënt in beweging blijft en zo, samen met de therapeut aan het werk bent. Voor meer informatie kun je altijd bellen.


Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier en verstuur de mail.