Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier
Allergie / hooikoorts, aan de slag er mee!
Bleekselderij, groente als medicijn
Celzout nr. 2, bij Allergie, reuma, artritis, artrose
Gemmo therapie bij hooikoorts
Massages, ook voor kinderen 'n weldaad
   
Allergie / hooikoorts, aan de slag er mee!

allergieFebruari is voor hooikoorts gevoelige mensen tijd om al aan de voorbereidingen te beginnen. Wat kunt u zelf doen? Gezonde voeding is de basis, je bent tenslotte wat je eet en daarom in deze nieuwsbrief een van de gezondste groenten onder de loep: BLEEKSELDERIJ, veelzijdig en gezond.

  • goed voor je spijsvertering, met name voor maag en milt.
  • kalmeert een geïrriteerde lever.
  • het reinigt je bloed
  • bij ontstoken ogen, acné, brandend gevoel bij plassen, bloed bij urine.
  • hoofdpijnklachten
  • hoge bloeddruk, het is zelfs veilig voor zwangere vrouwen met hoge bloeddruk

Bleekselderij, groente als medicijn

bleekselderijLijnen in januari? neem een stukje bleekselderij tussen de maaltijden door en kauw er goed op. Het stopt het honger gevoel, reinigt je bloed en zorgt daarbij ook nog voor een schone huid.
Hoe te gebruiken:
Bleekselderij kun je gebruiken als smaakmiddel in soepen, sausen en stoofpotjes. Het geeft er een heerlijke smaak aan en gezond voordeel is dat je dan minder zout hoeft gebruiken Ook heerlijk als knapperige toevoeging aan salades of op je boterham.
Supersnel, gezond recept:
Laat enkele stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden samen met tomaatjes in bouillon garen. Heerlijk bij rijst.Celzout nr. 2, bij Allergie, reuma, artritis, artrose

calciumCelzout nr. 2, Calcium Phosphoricum of ook wel Calcium fosfaat genoemd, is hèt celzout voor de botten.
Calcium fosfaat is het minerale zout dat het meest voorkomt in het menselijke lichaam. Als je bedenkt dat onze botten voor 85% bestaan uit Calcium fosfaat weet je meteen hoe belangrijk dit celzout is.
Celzout nr. 2 wordt toegepast in de groei, bij de vorming van tanden, kiezen en de opbouw van botten, maar ook bij regeneratie van botbreuken. Samen met celzout nr. 1 (Calcium fluoratum) en nr. 11 (silicea) is het onontbeerlijk ter voorkoming van osteoporose (broze botten) en artrose (afbraak van cellen kraakbeen).
Met name voor vrouwen in en na de overgang een welkome aanvulling om sterke botten te behouden. Ook heeft Calcium fosfaat invloed op onze gehele stofwisseling en is daarnaast van groot belang voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel.

Vanaf februari, als de lentekriebels de kop op beginnen te steken werkt celzout nr. 2 bij onmiddellijke allergische reacties, maar ook pseudo allergische verschijnselen zoals netelroos. Samen met celzout nr. 3, 4, 8 en 10 een goede combinatie bij hooikoorts.

Celzouten werken niet alleen op je lichamelijke gesteldheid, maar werken ook op gebied van je psyche. Zo heeft celzout nr. 2 te maken met het ontwikkelen van je persoonlijkheid, meer eigenwaarde en acceptatie van jezelf.


Gemmo therapie bij hooikoorts

gemmo Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie waarbij men vooral werkt met jonge knoppen of andere snelgroeiende delen van planten.
Elke plant heeft zijn eigen kracht. De serie GO Gemmo Oplossingen heeft een combinatie gemaakt, de "GO ALLERGO". Het bevat zachte Berk, Zomereik, Zwarte bes en Rozemarijn. Samen geven ze pollen minder kans, stimuleren ze het immuunsysteem en ondersteunen ze de reinigende werking van de lever.
Informeer er naar bij Heeltherapie!
Massages, ook voor kinderen 'n weldaad

massageMassages kunnen ook voor kinderen erg waardevol zijn. Dat massages voor kinderen ook erg belangrijk zijn laat het Emma kinderziekenhuis AMC zien. Hier worden kinderen om diverse redenen gemasseerd, bijv. als ze veel huilen, gespannen zijn, last van obstipatie hebben. Kinderen met nare ervaringen achter de rug. Kinderen die moeilijk oogcontact kunnen maken of pijn hebben. Kinderen worden gerustgesteld door masseren, leren zich veiliger te voelen, beter hun gevoelens te laten zien wat vooral in hun latere leven veel problemen kan voorkomen.


Ook in 2012 bent u weer van harte welkom bij heeltherapie voor een massage en/of natuurgeneeskundige behandeling.
Op de website vindt u nog meer aanvullende informatie! www.heeltherapie.nl


Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier en verstuur de mail.