Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Zomermailing 2010 

 

 

 

 

 

 

Hoera! Geslaagd!
VUUR, het element van de zomer
Onder de loep: Bloesem Remedie Klaproos
Schüssler celzouten: Kalium Chloride / Muriaticum (nr. 4)
   
   

 

Hoera! Geslaagd!

GeslaagdHoera, geslaagd !!
Na een zeer intens studiejaar „medische basiskennis” kwam daar deze week het verlossende telefoontje: geslaagd !

Daarmee is nu definitief de officiële titel van „natuurgeneeskundig therapeut” bevestigd. Voor mij betekende dit jaar een jaar van verbreding van mijn therapeutische kennis over Westerse geneeskunst. Daarmee heb ik nu zowel Oosterse als Westerse studies geneeskunst afgerond en kan ik deze optimaal combineren. Voor u betekent dat nog steeds dat de kosten van een consult bij Heeltherapie vaak door verzekeringen vergoed zullen worden. Voor meer informatie hierover wil ik u nogmaals doorverwijzen naar de site van mijn beroepsorganisatie BATC: www.batc.nl

VUUR, het element van de zomer

vuur Ben jij een vuurtype?
De zomer behoort volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst bij het element VUUR. Vuur is een van de vijf elementen van waaruit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) het hele leven benadert. Samen met de dunne darm behoort het HART tot dit VUUR element. Het hart zorgt voor de bloedvoorziening in alle weefsels.

Naast het lichamelijke aspect besteedt de TCG ook veel aandacht aan de emoties. Lichaam en geest horen in balans te zijn. Het VUUR is een krachtig, vitaal en beweeglijk element. Liefde, seksualiteit, blijdschap, communicatie, dansen en vrolijkheid. Het zijn allemaal dingen die het hart vrolijk maakt en goed doen. Juist VUUR-mensen zetten zichzelf en anderen onder druk en letten te weinig op signalen van hun lichaam, geest en ziel. Pas op de plaats maken, tot rust komen zijn deugden die voor de vuurgeest moeilijk zijn, maar wel uiterst belangrijk. Een voortdurende werkdruk heeft vooral op hart en bloedvaten een nadelige uitwerking.

Vreugde is de emotie die correspondeert met het hart. Vreugde leidt ertoe dat we „het hart op de tong” hebben. Problemen in het element VUUR kunnen stotteren, een overdreven woordenstroom en onbedaarlijk lachen veroorzaken. Stoornissen van het hart zijn volgens TCG naast klachten in de bloedsomloop zoals hoge bloeddruk, vooral ook de psychisch - emotionele aspecten. Problemen in dit gebied kunnen zich uiten in het geheugen, intelligentie en het slapen. Angstaanvallen, depressies, geestelijke rusteloosheid en slaapstoornissen behoren allemaal tot het VUUR element.

DE MASSAGE:
Een ontspannende massage, met aandacht voor drukpunten op de armen kan balans brengen. Waarom aandacht voor de armen? In de armen lopen de meridianen (energiebanen) van hart en dunne darm. Door aandacht te schenken aan drukpunten op deze meridianen kan ontspanning en balans in het VUUR element gestimuleerd worden.
Vertellen is natuurlijk één ding, maar je kunt het uiteraard beter komen ervaren! Bel of mail me voor een afspraak.

 

Onder de loep: Bloesem Remedie Klaproos

Klaproos Geen idee wat een bloesem remedie is? Kijk dan eerst even hier op mijn website. KLAPROOS - (Red) Poppy - Papaver rhoeas
De klaproos is de enige, niet giftige papaver. Reeds in de middeleeuwen maakte men van de bollen waarin het sap zit een papje dat gebruikt werd als slaapmiddel voor kinderen.

Ook nu nog werkt de bloesemremedie goed bij problemen met slapen, maar ook bij klachten van de overgang en problemen op het gebied van seksualiteit. Vaak in combinatie gebruikt met Teunisbloem. Geeft kracht aan de innerlijke vrouw, een verwarmende en versterkende remedie wanneer men zich kwetsbaar voelt en niet de kracht heeft om deze kwetsbaarheid om te zetten. Versterkt de eigen innerlijke waarde van liefde. Wanneer men na drukke tijden niet goed kan slapen geeft de Klaproos rust en bescherming tijdens de nacht.

 

Schüssler celzouten: Kalium Chloride / Muriaticum (nr. 4)

Dr. Schussler In mijn vorige nieuwsbrief liet ik je al kennis maken met de Schüssler celzouten, lichaamseigen mineralen, waaraan we soms een tekort hebben dat tot bepaalde klachten kan leiden. Bij de celzouten kan een tekort zich uiten in lichamelijke alsook geestelijke disbalans. Heb je een tekort aan dit mineraal? Herken je onderstaande klachten?
Kom dan eens bij me langs voor een consult.

Lichamelijk:
Een tekort aan dit mineraal kan nl. aanleiding geven tot hart- en vaatklachten. Verzuring, verdikking van het bloed, winterhanden, wintervoeten, aambeien, allemaal klachten die te maken hebben met bloed.
Geestelijk:
Iemand die een tekort heeft aan dit mineraal kan een te sterk plichtgevoel hebben en kan moeite hebben om zijn/haar gedachten stil te zetten.
Deze tekorten zijn oa zichtbaar in het gezicht. Bij Heeltherapie kun je terecht voor een gezichtsanalyse.

 

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier en verstuur de mail.