HT swirl

Lymfe drainage bij Heeltherapie

Vanaf januari 2017 kun je bij Heeltherapie ook terecht voor een behandeling lymfe drainage.

Deze techniek wordt in eerste instantie ingezet bij lymfe oedemen. Met de manuele lymfe drainage wordt ook het parasympathische deel van het
autonome zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor rust, ontspanning, opbouw en herstel in het lichaam kunnen plaatsvinden. Het is een erg mooie
techniek om toe te passen en is inzetbaar bij de meest uiteenlopende ziektebeelden.


 

Manuele lymfe drainage biedt tevens effectieve mogelijkheden:

  • om in contact te komen met je eigen energie
  • om het afweersysteem te versterken
  • om afvalstoffen en ook spanningen en emoties kwijt te raken en
  • om overtollig lymfevocht af te voeren.

Het werkt bovendien ondersteunend bij verschillende ziekteprocessen zoals ADHD, stressgerelateerde klachten, burn-out en pijnklachten.

Manuele lymfe drainage II


Wat is het?


Hierbij is het mogelijk om met manuele lymfedrainage de z.g. secundaire lymfe oedemen te behandelen. Als gevolg van bijv. een borstoperatie kunnen lymfeklieren verwijderd worden, waardoor de afvoer van lymfe in het geopereerde gebied ernstig verslechterd wordt. Het gevolg is dan het z.g. secundaire lymfe oedeem en de bijbehorende complicaties.

Ook zo’n secundair lymfe oedeem kan goed behandeld worden door manuele lymfe drainage. De toepassing van de methode geeft ontlasting van lymfe in het oedeemgebied, waardoor het oedeem en de complicaties verminderd worden en het parasympatische deel van het autonome zenuwstelsel ondersteund wordt.

Maak het nieuwe jaar een afspraak bij Heeltherapie om zelf te ervaren