HT swirl

Artrose en Schüssler celzouten

Artrose

Artrose is de meest voorkomende vorm van reuma in Nederland. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben artrose. Bij artrose gaat het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit en op den duur kan het zelfs verdwijnen. Artrose komt veel voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen. Artrose aan de heup of knieën zorgt tevens voor een verhoogde immobiliteit wat deze aandoening extra vervelend maakt.

Veel mensen denken dat artrose ‘gewoon’ slijtage is en dat er niets aan te doen is. Dat je er ‘gewoon’ mee te maken krijgt als je ouder wordt. Dit is een groot misverstand. Onder ouderen is artrose de meest voorkomende gewrichtsaandoening. Maar er zijn in Nederland naar schatting ook 25.000 jonge patiënten (tussen de 25 en 44 jaar) met artrose.

De oorzaken van artrose zijn nog grotendeels onbekend. Ook is het onduidelijk waarom sommige mensen er al zo jong mee te maken krijgen en anderen niet.
Uiteindelijk kan artrose een totaal verlies aan kraakbeen in het betreffende gebied veroorzaken.Gebruikelijke behandelingen tegen artrose zijn pijnstillers (fysiotherapeutische) oefeningen, warmte- en koude therapie, corticosteroïden injecties en uiteindelijk operaties.

Celzouten – het wonder mineraal?

Celzouten zijn mineralen die samengesteld zijn door Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler, een Duitse, Homeopathisch arts. Hij was een van de mensen die zich in de negentiende eeuw intensief bezighield met mineralen in het menselijk lichaam. Zijn onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen geneeswijze, die werkt met de mineraalzouten (celzouten) zoals die in het lichaam aanwezig zijn.
Een van de celzouten kan goede aanvullende ondersteuning bieden bij artrose omdat het lichaamseigen stoffen zijn die je neemt, CALCIUM PHOSPHORICUM (nummer 2)

Wat zijn nu de kwaliteiten van dit mineraal?

Eigenschappen: Dit mineraal is het belangrijkste middel voor de beender-opbouw, het vormt het tandbeen (het binnenste van de tanden) en is verder ook een bloedopbouwend middel dat voor de aanmaak van eiwitten en cellen zorgt. In het lichaam wordt het gebruikt voor de neutralisering van zuren en het is verder een belangrijk opbouwend middel dat na ziekte gebruikt kan worden. 
Karakter: Calcium phosphoricum hangt samen met het bestaan zelf. De weg van inspanning tot loslaten. Het geeft vertrouwen in de eigen kracht en mogelijkheden. De eisen van de buitenwereld zijn zo hoog dat de innerlijke wereld het niet aan kan. De Calcium phosphoricum zorgt dat je het aan kan en geeft je ruggengraat. Dit is een celzout voor manifestatie, wanneer je moeite hebt om iets te presteren, problemen hebt met de eisen van de maatschappij en bij overbelasting. Verzet tegen verandering door de angst om de zekerheden te verliezen, waardoor er steeds meer zekerheden zoals verzekeringen en sloten nodig zijn. 
Toepassing: bloedarmoede, slaapstoornissen, spierkramp, tintelingen en gevoelloosheid, gevoeligheid voor weersomstandigheden, vlug transpireren, blaffende hoest (vooral bij kinderen), te snelle polsslag, nervositeit, hoofdpijn ten gevolge van overbelasting, groeipijnen, na veel bloedverlies bij een operatie, onrustige benen, osteoporose. Bij eiwit/melkallergie, een teveel aan grofstoffelijke eiwitten. Goed om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Vooral kinderen hebben veel van dit mineraal nodig voor de opbouw van een gezond lichaam. Krampen in de benen, vooral de kuiten. Neutraliseert de verzuring. Dode vingers en handen. Groeipijnen bij kinderen. Het vult de binnenkant. 
Opmerking: in geval van een tekort aan dit mineraal treedt een hevige honger naar pikante gerechten op, vooral ketchup, mosterd en gerookte voedingswaren. Orgaantijd: 23.00 - 01.00 uur - galblaas